Stanna hemma om du känner dig sjuk

Vad kan man själv göra för att minska smittspridningen och växthusgasen? Hur kan vi alla hjälpas åt för att livet ska återgå till hur det brukade vara igen? Det är många som saknar att träffa äldre och eller sjuka familjemedlemmar, träffa vänner i annan miljö än utomhus och som saknar att resa. Vad ska vi göra då? När blir det normalt igen? När ska vi sluta behöva köpa munskydd online?

Så många frågor, och så få svar. Det är ju faktiskt så att ingen vet, men om vi alla hjälps åt och drar vårt strå till stacken blir det många bäckar små! Det vi alla kan börja med är att tvätta händerna. Tvätta händerna i varmt eller ljummet vatten länge, låt det gärna gå en minut eller mer innan du stänger av vattnet. Se till att tvätta överallt på händerna, mellan fingrarna, på handflatan, upp över handlederna och glöm inte naglarna!

Det andra vi kan göra är att köpa munskydd i tyg . Det är allt fler som börjar köpa munskydd och som bär dem. På ställen där man sitter nära varandra används munskydd och det tycker jag är så bra! Det är roligt att se att så många tar ansvar och det känns tryggt att det tas seriöst. Speciellt i kollektivtrafiken är det skönt att se så många människor bära ansiktsmasker.

 

Som sagt vet vi inte när pandemin kommer vara över, men jag tycker vi är på god väg uppåt igen. Vaccinet har kommit och människor tar vaccinet. Det ska dock inte tros att vaccinet kommer göra att man kan göra allt, vi måste ändå vara försiktiga och ta ansvar för att något liknande inte ska ske i framtiden igen. Precis som vi tar hand om denna pandemi så måste vi ta hand om vår natur, vår jord. Klimatkrisen är ett faktum och det kanske är just därför som vi fick denna pandemi. Vi satsar allt mer på elbilar och vi fasar ut fossila bränslen. Men vi måste öka takten. Vi måste få upp fler laddstationer i sverige så att elbilisterna vågar satsa på fossilfria bilar. Möjlighet att ladda din bil utanför hemmet får inte begränsa köparna.

Jag längtar tills den dagen då de kirurgiska munskydden endast ses på sjukhusen! Då har vi alla verkligen bidragit och tagit ansvar. Något nytt som jag har sett väldigt mycket av är också tvättbart munskydd covid 19. Det är några lager med tyg som ska fungera precis lika bra som de kirurgiska. Det som är fördelen med dessa är att de är just tvättbara vilket gör de mer ekonomiska och miljövänliga! Så smart, jag tycker verkligen att vi alla ska investera i en varsin sådan!

Som sagt måste vi alla ta ansvar för att pandemin ska gå över snabbt så att livet kan återgå till hur det var förut! Ta till dig av mina tips så bidrar du och tar ansvar! Sortera dina sopor, spara dina svarta pengar och sprid mindre avgaser via din bil. Försök att hjälpa till du med så ska vi klara av detta.