post

Plast eller papper vad är bäst?

Svaret är lika brett som frågan men till att börja med så måste vi reda ut vilken typ av kortlek som lämpar sig bäst för ditt ändamål. För vanligt kortspel kan du egentligen använda den enklaste varianten av kortlekar typ Öbergs. Dom finns att köpa på det flesta ställen från bensinmackar till varuhus och i det flesta webbutikerna som säljer spel.

Dessa kortlekar är alltid tillverkade i papper och håller en rätt enkel kvalitet. Dom duger som ovan nämnt bra för spel men inte så mycket mer avancerade saker än så. Ska du spela tex poker vill du gärna ha en kortlek tillverkad i plast. Detta för att kortleken ska kunna hållas ren och snygg inför varje spel och då ska den kunna tvättas. Korten ska dessutom inte kunna märkas eller bli förstörda av att man böjer korten lätt.

Korten ska dessutom hålla för en mängd spel och inte slitas ut för lätt. Dessa kortlekar är rätt hårda och inte speciellt lämpade för trolleri. Trolleri är nästa gren inom kortlekarnas användningsområde och här använder du nästan uteslutande kortlekar tillverkade av papper men speciellt processade så att hållbarhet och hantering premieras.

Korten ska vara rätt tunna och ha en spänstighet som gör att du kan manipulera och fixera korten på ett sätt som önskas. Korten måste även ha ett skydd mot slitage och ha ett utförande som inte drar till sig för mycket uppmärksamhet men samtidigt är estetiskt tilltalande så att det ramar in och förhöjer upplevelsen för åskådaren. Kortlekar för trolleri ska kort och gott vara tillräckligt anonyma för att dra till sig uppmärksamhet men tillräckligt fina för att ge intryck av något speciellt och hanteringen ska gynna dig som använder kortleken.

En magiker som gjort sig ett namn inom kortmagi är Michael Skinner. Han är känd för att ha uppträtt på The Magic Castle och Golden Nugget ocg vem känner inte till Harry Potter. Här hittar du Harry Potters kortlek.