Lite om miljön!

 

Nu i coronatider måste vi alla värna om varandra och ta hand om varandra. Det är därför viktigt och bra att bära munskydd tyg för att minska smittspridningen. Ett annat steg som kan tas är att tvätta händerna och inte röra ansiktet eftersom detta kan smitta dig med corona. Om du rört någonstans och sen inte tvättar händerna kan du överföra partiklar från plats x till plats y. Det är också extra viktigt att inte umgås med så många och hålla sig inom sin egen bekantskapskrets. Men miljön då? Jo genom att nyttja skatteverkets grönt avdrag så har du möjlighet att få skattepengar tillbaka när du installerar tex solenergi. Att värna om miljön är att värna om sig själv och andra. Precis på samma sätt som att bära munskydd.

När det kommer till munskydd rekommenderar jag att beställa dem eftersom att gå i affärer för med sig en stor smittorisk. Man ska hålla sig borta från stora sammankomster och om du vill gå i butiker ska detta göras med stor försiktighet och på tider när inte många är ute. Stora gallerier och liknande brukar ha tider på sin hemsida där man kan se populära tider. Det brukar vara skönt att veta att man är där en bra tid där inte många är på plats. Jag väljer dock som sagt munskydd mask köpa på nätet eftersom jag känner mig mer säker med det. Jag har dock sett att det finns massvis med butiker fysiskt som säljer masker.

När det kommer till nätet är det verkligen en djungel. Det kan vara svårt att hitta rätt i denna djungel av olika masker så jag tänkte presentera några olika alternativ.

Engångsmasker: Dessa masker måste slängas efter varje användning, och ha rena händer och rör inte ansiktet.

Tvättbara masker: Dessa masker kan återanvändas om du tvättar dem oftast i runt 60 grader. Det är här också viktigt att inte röra ansiktet och ha smutsiga händer.

Munskydd online finns det lite olika av, det finns allt från svarta vanliga till färgade med mönster.